Дитинча квоки із зоопарку Таронга

У зоопарку Таронга, що в Австралії, доглядають шестимісячне дитинча квоки, яке є одним з трьох дитинчат цього виду, що з’явилися на світ в австралійському парку дикої природи цього сезону.

Квока, або куцохвостий кенгуру – це миле звірятко, зовні схоже на кенгуру, проте набагато дрібніше за своїх родичів.

Своїми розмірами квока ближче до середнього собаки або до великої кішки, та і хвіст у неї набагато коротший і не такий сильний як у кенгуру. Хвіст цієї тварини, довжина якої складає лише біля 30 см, не здатен виконувати функцію опори.

Квоки провадять в основному нічний спосіб життя і живляться травою. Перед хижаками вони абсолютно беззахисні, тому збереглися виключно на невеликих островах Ротнест, Балд і Пінгвін. Їх можна зустріти ще на декількох невеликих острівцях Західної Австралії, там, де немає кішок і лисиць.

Квоки селяться в сухих трав’янистих районах з густими кущами, проте в особливо посушливі періоди можуть перебиратися в болотисті місцевості. Куцохвості кенгуру прекрасно пристосувалися до життя на островах, де вони швидко розмножилися.

За словами доглядача Бек Расел-Кук, вона рада, що може доглядати за маленькою квокою. Для цього їй довелося змайструвати імпровізовану сумку, в яку ховається її вихованка. Бек годує дитинча спеціальною молочною сумішшю з пляшки і вже підгодовує рослинною їжею.

Маленька  квока, якій дали ім’я Міа (Mia), прекрасно розвивається і швидко росте. – У недалекому майбутньому вона теж принесе потомство, як інші її брати і сестри, – зауважила Бек.