Дитинча філандера уперше показалося із сумки матері

Днями доглядачі зоопарку Честера повідомили про радісну подію: новонароджене дитинча новогвінейського філандера (одного з найменших кенгуру) уперше показалося із сумки матері.

Новогвінейські філандери, або новогвінейські валабі  – сумчасті ссавці, які уперше були виявлені в лісах на острові Нова Гвінея, а також на довколишніх островах.

Ці маленькі кенгуру в основному мешкають у південній і крайній південно-східній частині Нової Гвінеї. Потомство в цих кенгуру вперше показуються з сумки через сім місяців після народження.

– Як і всі інші кенгуру, новогвінейські валабі відразу після народження забираються в материнську сумку, де знаходять сосок і проводять там увесь час, поки не пройде близько семи місяців. Після цього вони уперше висовують свою голову в зовнішній світ, – розповідає менеджер команди зоопарку Честера Дейв Уайт.

– Коли дитинчата достатньо зміцніють, вони починають на якийсь час покидати сумку матері і повертаються туди, щоб попити молока або сховатися від небезпеки. А коли вони повністю зміцніють і виростуть, то зовсім покидають сумку матері, – каже Дейв Уайт.

За словами доглядачів, стать новонародженого філандера вони зможуть встановити після того, як він повністю покине материнську сумку. Тоді ж йому буде підібране відповідне ім’я.