Врятовані дитинчата кенгуру Люмхольтца

Знайомтеся, кенгурята Кімберлі і Анелі. Це два дитинчата деревного кенгуру Люмхольтца, що осиротіли, і яких у дикій природі знайшли люди. Зараз парочка кенгурят перебуває під опікою Маргіт Чіанелі.

У жінки є спеціальна ліцензія, яка дозволяє їй займатися порятунком і реабілітацією рідкісних австралійських тварин, що потрапили в біду. У кожного з врятованих Маргіт дитинчат є своя сумна історія.

Кімберлі (старший) був виявлений у потоці води після того, як він впав з дерева. Маленький Анелі був знайдений біля однієї з місцевих ферм. Матір так і не вдалося виявити. Кенгуру був у дуже поганому стані. Він був ослаблений і зневоднений. Вже пізніше фахівці виявили в нього двостороннє запалення легенів, сепсис і безліч інших інфекцій. Зрозуміло, що коли б не люди, дитинча померло б у лічені години. Впродовж семи днів за його життя боролися кращі ветеринари Австралійського центру порятунку диких тварин.

Малюкові ставили крапельниці, кололи антибіотики і вітаміни, після чого він пішов на поправку. Зараз можна сказати, що усе найстрашніше позаду. Анелі став активнішим, у нього прекрасний апетит і він знайшов нового друга, яким, звичайно ж, став Кімберлі.

– Зараз Анелі і Кімберлі – нерозлучні, – розповідає пані Чіанелі. – Я дуже рада, що вони подружилися! Самотність їм тепер не загрожує. Обом кенгурятам довелося прожити важкі часи, але тепер усе налагодилося і попереду в них тільки світлі дні.

Кенгурятко-телеман

Кенгуру за прізвиськом Пебл з австралійського зоопарку Баларат не такий як усі. У той час, як його родичі тримаються в компанії один одного, Пебл вважає за краще побігати поруч з людиною.

Кілька місяців тому Пебл став сиротою. Його мати померла, і турботу про тоді ще зовсім крихітного кенгуру узяв на себе один із співробітників зоопарку Люк Сімондс. Пебл швидко прив’язався до свого нового друга і почав всюди ходити за ним. Люк був не проти. Йому подобалася компанія кенгуру.

Слід зауважити, що на початках Люку доводилося проводити з кенгуру більшу частину свого робочого дня. Тоді Пебл був ще занадто малий і слабкий, і відпускати його в загальну загороду з іншими кенгуру було недоцільно, тому Люк довго сидів з малюком у робочих приміщеннях зоопарку і дивився телевізор.

Як не дивно, але Пебл також приохотився до переглядів телепередач. Поки Люк сидів на дивані, кенгуру прилаштовувався біля нього або лягав чоловікові на коліна, після чого вони разом дивилися випуски новин і різні шоу!

“Мати Пебла померла тоді, коли кенгуру було лише 7 місяців. Природно, він був ще зовсім крихіткою і не міг самостійно потурбуватися про себе, тому мені довелося доглядати за ним. Перший час доводилося важко, оскільки Пеблу був потрібен цілодобовий догляд, і мені доводилося вставати посеред ночі, щоб погодувати його. Я любив подивитися телевізор, тримаючи на колінах Пебла. Схоже йому теж це подобалося, оскільки він відразу заспокоювався і спрямовував свій погляд у бік телеекрану”, – розповідає Люк Сімондс про кенгурятко-телемана.

Поступово Пебл дорослішає, з кожним днем стаючи усе більш самостійним. Вже зараз кенгуру ненадовго випускають у загальну вольєру, а значить вже зовсім скоро спільним посиденькам перед телевізором настане кінець. Люк відмічає, що нудьгуватиме за цим часом.