Слони захищають маленьких слоненят від гієновидних собак

Ця несподівана зустріч слонів і гієновидних собак сталася в національному парку Крюгера, що в Південній Африці.

Хоч гієновидні собаки і не являють серйозної загрози для таких велетнів, як слони, але все таки ці величезні тварини усі разом встали на захист свого потомства. Слони продемонстрували хижакам, що в тих немає жодного шансу на успіх.

Фотограф дикої природи і гід у парку Крюгера Брент Лео-Сміт переслідував зграю гієновидних собак по одній з доріг парку на вантажівці.

І в якийсь момент вони виїхали прямо назустріч великому стаду слонів.

І для слонів, і для гієновидних собак ця зустріч стала несподіванкою. За словами Лео-Сміта, африканські гіганти перетинали дорогу, прямуючи в зарості кущів, але побачивши хижаків вирішили змінити свій маршрут. Слони збудилися і стали усім свої виглядом показувати диким собакам, що їм тут не раді.

Спочатку слони сповіщають про тривогу, видаючи гучні і тривожні звуки. Потім вони оточують своїх слоненят, створюючи живий щит з власних тіл. А декілька грізних випадів у бік хижака з широко розпрямленими вухами справляють на супротивника незабутнє враження.

Зграї гієновидних собак не залишалося нічого іншого, як просто втекти. Якщо чесно, то в них не було жодного шансу проти цих величних тварин. Проте слони були просто зобов’язані нагадати диким собакам, хто в цьому парку головний.

Відомо, що слони ненавидять хижаків, незалежно від того, являють вони загрозу чи ні. Вони завжди продемонструють їм свою лють і міць.