Грайливі африканські слоненята із зоопарку Сан-Дієго

Зоопарк Сан-Дієго представив своїх нових слоненят – тримісячного Зулі і двомісячну Кайю. Маленькі слоненята майже однакового зросту, тому їм дуже зручно проводити час у спільних іграх.

За словами доглядачів, слоненята так захоплюються, що частенько їх ігри переходять у справжні колотнечі. Проте щойно такі ігри переходять усі дозволені межі, їх матері або інші дорослі члени стада відразу охолоджують запал пустунів.

– У нашому стаді, яке налічує 14 (4 дорослі тварини і 10 молодих) африканських слонів, панує дисципліна і порядок. Отже за слоненятами завжди є кому доглянути, – розповідає старший доглядач за слонами.

Слоненята добре розвиваються і швидко ростуть. Увесь свій час вони проводять в активних іграх і у вивченні світу, що їх оточує. А коли вони втомлюються від нескінченних балощів, то повертаються до своїх матерів, щоб отримати чергову порцію ласки і поспати, оскільки в цьому сенсі вони нічим не відрізняються від будь-яких інших дитинчат.

Крім матерів, слоненят виховують інші слони. Так само слони поводяться і в умовах дикої природи. Слони соціальні тварини, які завжди підтримують і захищають один одного. Можна сказати, що слонове стадо – це велика і любляча сім’я.

Зоопарк Сан-Дієго – один з найбільших зоопарків світу. На його великій території в 40 гектарів проживає більше 3700 різних тварин більше 650 видів. Умови життя в цьому сафарі-парку максимально наближені до природних.

У Честерському зоопарку із запізненням народилося азіатське слоненя

Азіатському слоненяті, яке з’явилося на світ на три місяці пізніше встановленого терміну, дали ім’я Енджан.

Вагітність в індійських, або азіатських слонів триває близько 22 місяців, а Енджан з’явився на світ через 25 місяців, що нехарактерно для цього виду. Вони вважають, що в матері слоненяти, слонихи на ім’я Ті, почався процес природної резорбції, оскільки вона вже перебуває в похилому віці.

– Наша Ті не лише мама, вона в нас бабуся і навіть прабабуся! Також Ті – голова усього стада, – розповідає директор Честерського зоопарку Майк Джордан. – Перший гормональний аналіз показав, що Ті має народити в лютому, а після того, як призначений термін минув, Ті стала повільно повертатися до своєї нормальної ваги.

Але незважаючи на такі тривожні обставини Ті народила здорового малюка. Останній огляд показав, що мати і її дитинча здорові, що не може не радувати усіх членів великої команди зоопарку.

Ті – прекрасно справляється з роллю голови стада, вона досвідчена мати, яка подарувала життя семи слоненятам, але цього разу вона змусила нас усіх похвилюватися, – зізнався Майк Джордан. – Подібне сталося в нашому зоопарку уперше.