Кеді – дитинча вомбата

Вомбати – це невеликі сумчасті звірятка, що живуть в Австралії. Вомбати травоїдні і живуть у неглибоких норах, які риють самостійно. Цей малюк був знайдений неподалік від одного з автобанів. Його мати була збита машиною, і дитинча дивом уціліло. На щастя, знайшлися добрі люди, які не полінувалися зупинитися і підібрати бідне звірятко.

Сьогодні вомбат живе в одному з притулків Мельбурну. Тут звірятку дали ім’я Кеді (це дівчинка) і створили усі необхідні умови, щоб дитинчаті було максимально комфортно.

Оселя звірятка є своєрідною сумкою. Саме в ній Кеді і проводить більшу частину часу, лише зрідка вибираючись, щоб пограти з м’якими іграшками. Співробітники притулку для тварин надали в розпорядження звірятку декілька плюшевих ведмедиків, і Кеді із задоволенням возиться з ними немов маленька дитина.

Втім, за мірками тваринного світу вона і є маленька дитина. Зараз звірятку близько 8 місяців, і якби мати не загинула, то Кеді досі була б з нею. Дитинчата вомбату живуть у сумці матері перші 6-8 місяців, після чого ще впродовж року вважають за краще триматися поруч.

“Звичайно, Кеді вже починає виростати з того віку, коли вомбати ще живуть у сумці матері, проте її нинішню оселю ми вирішили улаштувати саме у вигляді сумки. Ми знайшли на складі декілька м’яких іграшок, з якими раніше возилися наші собаки, і тепер з ними грається Кеді”, – розповідає менеджер притулку Лінда Сауварін.

Коли Кеді тільки опинилася в притулку Мельбурну, то вона важила лише 900 грам. Зараз звірятко помітно виросло і важить вже 2,2 кілограми. Випустити Кеді на волю фахівці планують тільки тоді, коли вона стане дорослою і важитиме під 25 кілограм.