Карликовий бегемотик із Брістольського зоопарку

Цей милий малюк карликового бегемота з’явився на світ у Брістольському зоопарку в Англії.

Хоч дитинчата карликових бегемотів народжуються у воді і прекрасно вміють плавати з перших днів, проте мати намагається уважно стежити за своїм малюком, обмежуючи його перебування в басейні.

– Молода мати постійно стежить за дитинчам під час його купання, намагаючись направляти його на мілководдя, або взагалі виштовхує його на сушу, – розповідає помічник куратора Лінсі Баг. – Не дивлячись на те, що малюк уміє плавати з народження, він все ж може не розрахувати свої сили. Тому мати так уважно стежить за цим процесом і оберігає своє чадо.

Карликові бегемоти, або ліберійські карликові бегемоти – набагато менші за звичайних бегемотів і важать від 160 до 270 кілограмів. Дорослі тварини сягають у довжину 2-2,5 м., тоді як звичайні гіпопотами зростають аж до 5 метрів. Карликові бегемоти теж ведуть напівводний спосіб життя, але на відміну від звичайних бегемотів, живуть поодинці.

Мешкають карликові бегемоти в лісовій і болотистій місцевості Західної Африки. Більшу частину часу вони проводять на суші, але також як і звичайні бегемоти мають потребу в наявність водойм. У самиць з’являється потомство двічі на рік. Після шести місяців вагітності на світ з’являється одне дитинча, вага якого при народженні складає близько 4,5-6,2 кг.

До трьох місяців бегемотик живиться поживним материнським молоком, а потім (поступово) переходить на рослинну їжу. Карликовий бегемот знаходиться на межі зникнення, тому занесений у Червону книгу.