Маленький носоріг із сафарі-парку

Парк дикої природи The Wilds, що в штаті Огайо, представив дитинча рідкісного індійського носорога. Цей малюк став шостим індійським носорогом, що з’явився на світ у цьому сафарі-парку.

Носоріжок став третім дитинчам у 15-річної самиці по кличці Санья і у 11-літнього самця Рустама.

Трохи загальної інформації:

Індійський носоріг, або панцирний носоріг, або однорогий носоріг – значних розмірів травоїдна тварина, найбільший з азіатських носорогів. Ця досить могутня і величезна тварина, що сягає ваги в 2,5 і більше тонни. Великі самці можуть досягати до 2-х метрів у висоту в плечах, самиці дещо дрібніші.

Характерною ознакою однорогого носорога є його шкура, яка поділена складками на окремі великі ділянки, що нагадують панцир. Через це носоріг виглядає неначе броньований. У задній частині тіла на шкірних пластинах є шишкуваті здуття.

Завдяки такому дивному зовнішньому вигляду індійського носорога не можна сплутати із жодним іншим видом носорога. Ці могутні тварини мешкають у Північній Індії, у Непалі і Бутані. Віддають перевагу рівнинній місцевості чи рідколіссю.

Однорогий носоріг хоч і виглядає незграбним, проте у разі небезпеки він здатний розвинути швидкість до 40 км/год. Але напад на носорога в природному середовищі існування відбувається рідко, оскільки в нього практично немає ворогів.

Маючи слабкий зір, індійський носоріг може похвалитися своїм прекрасним нюхом, що дозволяє йому відчути людину або хижака за багато сотень метрів, головне щоб вітер був сприятливим.