Забави слоненят

Дітям, як відомо, подобається грати один з одним – і ці маленькі слоненята не стали виключенням. На цих чудових світлинах зафіксований момент, коли чотири слоненята вагою по 300 кг кожен влаштували справжню колотнечу, навалившись усією своєю масою один на другого.

А все почалося з того, що стадо слонів прийшло до греблі, яка знаходиться в Національному парку слонів Едо, Південна Африка, щоб напитися і насолодитися водними процедурами. Поки матері знаходилися біля водоймі, їх малюки вирішили трохи розважитися.

Усе почалося з безневинної колотнечі, але коли троє слоненят дружно навалилися на одного зі своїх друзів – головна слониха не витримала і розігнала пустунів. Їй довелося втрутитися і вжити заходи, бо якби вона цього не зробила, то один із слоненят міг отримати серйозні травми. Загалом – усе, як і в людей.

Цю незвичайну сценку вдалося сфотографувати Аїші Кантор, що приїхала в Національний парк лише на один день. – Ми з моїм чоловіком сиділи на греблі більше години і спостерігали за різними тваринами, які приходили сюди, щоб угамувати свою спрагу і трохи відпочити, – розповідає жінка.

– Ми вже збиралися покинути це місце, як раптом я помітила чотирьох слоненят, що влаштували справжню колотнечу. Такого я ще ніколи не бачила. Їх веселощі тривали досить довго і, власне як буває у всіх дітей, вони перейшли усякі межі. Природно довелося втрутитися старшій слонисі і навчити цих пустунів як слід поводитися порядним слонам.

Як зізналася пані Кантор, їй би не хотілося опинитися на місці слоненяти, що знаходилося в самому низу під 900-кілограмовою купою. – Це так було схоже на розвагу наших дітей, – додає Аїша Кантор. – І я, швидше за все, поступила так само як і ця слониха-мати. Тут я з нею повністю солідарна.