Слоненя з дублінського зоопарку

У дублінському зоопарку, що в Ірландії, народилася маленька слониха, вага якої склала 68 кілограм.

– Це слоненя стало прекрасним доповненням у нашому стаді азіатських слонів, – зауважив Пол О’Донохью, помічник директора Дублінського зоопарку. – Зараз мати і дочка знаходяться в загальній вольєрі з іншими членами стада.

Бабуся, слониха на ім’я Бернарндін, теж піклується про новонароджену внучку і всіляко підтримує свою дочку Ашу.

– Насправді, народження цього слоненяти стало великим досягненням усієї нашої команди, яка щодня самовіддано піклується про всіх членів стада, – пояснює Пол О’Донохью.

Азіатське слоненя із ізраїльського зоопарку

В ізраїльському сафарі-парку Рамат Ган на світ з’явилося друге азіатське слоненя. Новонароджене слоненя виявилося досить великою і сильною дівчинкою, якій дали ім’я Лалана.

Перше слоненя народилося в молодої за слоновими мірками 7-річній самиці по кличці Ла-Бель. Тоді вихованням слоненяти зайнялася не лише мати-слониха, але бабуся, яка ставилася до слоненяти як до свого власного малюка, іноді навіть не підпускаючи до нього його рідну матір.

За словами доглядачів, у такій поведінці немає нічого дивного, оскільки мати слоненяти доволі молода і недосвідчена. У дикій природі таке відбувається досить часто і новонароджених слоненят беруться виховувати не лише бабусі, але і тітки, тоді як молода мати дивлячись на них, набуває цінного досвіду.

Слони – соціальні тварини, що займаються вихованням потомства спільно. Тому поняття «сім’ї» для них має дуже велике значення. Перше слоненя (це дівчинка) доглядачі зоопарку назвали Латангі, що в перекладі з мови хінді означає «струнка дівчина».

Обидва слоненята прекрасно спілкуються між собою і з іншими членами сім’ї.