Слоненя із сафарі-парку

У сафарі-парку Західного Мідленду, що в Англії, уперше за 40 років народилося дитинча африканського слона. Слоненя важить близько 100 кг, абсолютно здорове і почуває себе добре.

Його матір’ю стала 22-річна слониха по кличці Файв. Під час вагітності про Файв піклувався старший доглядач Енді Плумб. – Ми дуже зраділи, коли на світ з’явився цей милий малюк, який став точною копією своєї матері, – розповідає пан Плумб.

– Усі 22 місяці вагітності Файв почувалася і поводилася добре, тільки за два тижні до пологів її характер дещо змінився, – зауважує доглядач. – Вона стала трохи дратівливою і дещо чіплялася до персоналу, але в цілому все було добре.

– Самі ж пологи проходили нормально, без всяких відхилень. Не дивлячись на те, що це перше потомство у Файв, вона стала прекрасною і дбайливою матір’ю. Між нею і слоненям налагодився тісний контакт, – пояснює Енді Плумб.

Reid Park Zoo представив дитинча африканського слона

Новонароджена слониха – точна копія своїх батьків, слонихи на ім’я Семба і слона Мабу і, незважаючи на те, що вона ще зовсім мала в порівнянні з дорослими слонами (важить близько 111 кг), намагається в точності наслідувати своїх батьків.

Це африканське слоненя стало першим для Аризонського парку дикої природи, проте в Семби це вже третє потомство. Семба готувалася до народження нового дитинчати, поступово відсторонюючи 3-річного Сундзу і привчаючи його до більшої самостійності. Крім того, як і належить домінуючій слонисі в дикій природі, Семба продовжує зміцнювати зв’язки з іншими членами стада.

Їй доводиться проявляти турботу не лише про своїх дітей, але і про інших слонів, що дозволить слонисі отримувати від них підтримку надалі. У природному середовищі існування слони проявляють величезну турботу один про одного, оскільки без цього їм не вижити в непростих умовах дикої Африки.

Нині африканські слони класифікуються як «уразливий вид» і занесені в Міжнародну Червону книгу. Зараз африканські слони знаходяться під захистом, а відновленням популяції займаються багато національних парків і парків дикої природи, наприклад, такі як Reid Park Zoo.