Малюк мартишки мона

Цей дуже милий малюк з’явився на світ у Магдебурзькому зоопарку, східна Німеччина.

Малюк мавпочки важить лише 296 грам і належить до виду мартишок-дереволазів породи мона, які мешкають у країнах Центральної і Західної Африки.

Основну частину свого часу, як представники деревного виду, мартишки мона проводять у верхньому ярусі дощового лісу. При цьому вони віддають перевагу вершинам дерев, хоча іноді спускаються з метою живлення в середні і нижні яруси деревних крон.

Матері малюка мартишки мона вже 17 років, а це досить похилий вік для цього виду мавп. І через це вона не може належним чином дбати про своє дитя, зважаючи на відсутність молока.

Усю турботу про маленьке звірятко узяла на себе працівник зоопарку Сьюзан Пелескі. Вона ніжно піклується про нього, регулярно міняє підгузники і годує з пляшки спеціальною молочною сумішшю.

Мартишка Віплаш – дивна наїзниця!

Незвичайний виступ змогли побачити на родео-шоу в невеликому містечку Рино, штат Невада. Головними героями номера стали колі по кличці Бад і мартишка Віплаш.

Собака вибіг на арену, а верхи на ньому сиділа крихітна мавпочка, одягнена в ковбойський наряд. Віплаш гідно трималася в сідлі, і за допомогою імпровізованих віжків направляла собаку саме туди, куди було потрібно!

У мить, коли на арені з’явилася мавпочка верхи на собаці, народ, що зібрався на трибунах, одноголосно ухнув від здивування. От що, а такого дуету люди явно не чекали побачити!

Баду і Віплашу належало зібрати овець, що розбрелися ареною, у стадо і загнати їх у вказаний кут. Втім, уся ця робота лягла на плечі колі, який, углядівши овець, відразу ж почав виконувати свою роботу. Від мавпочки вимагалося лише одне: утриматися в сідлі!

Вже через декілька хвилин, колі і мавпочці вдалося зібрати овець, що розбіглися, разом і завести їх у загороду. Публіка почала аплодувати дивному дуету!

“Віплаш дуже талановита мавпочка. Навчити його триматися в сідлі було не так вже складно. Вже через декілька тренувань, він з’явився перед нами професійним наїзником! У Віплаша дуже грайливий характер, і ніколи не знаєш, що від нього можна чекати!” – розповідає хазяїн тварин Томі Люсія.