Неочікувана відповідь

Більшість вважає, що літні люди починають втрачати розум. Але це далеко не завжди так. Звичайно, у літніх людей проблем із здоров’ям більше, ніж у молодих, але багато хто з них залишається при своєму розумі до самої старості і навіть можуть здивувати вас нестандартним мисленням і почуттям гумору. От і бабуся з наступної історії виявила дотепність.

Одного дня літня пані зателефонувала в лікарню і приємним голосом запитала: “Можу я поговорити з кимсь, хто зможе повідомити мене про стан однієї пацієнтки?”

Відповіла їй дівчина-адміністратор: “Я можу. Скажіть мені ім’я пацієнтки і номер палати”. “Норма Фіндлі, палата 302”, – відповіла жінка. Дівчина сказала: “Зачекайте трохи на лінії, я усе уточню в медсестри”.

Через кілька хвилин адміністратор повернулася до телефону і повідомила: “У мене чудові новини: медсестра щойно повідомила, що в Норми усе гаразд. Тиск у нормі, аналізи крові хороші, а її лікар збирається виписати її у вівторок”.

Літня жінка сказала: “Дякую! Як я рада, а то дуже переживала. Благослови вас Бог!” “Ну що ви, не треба дякувати, – відповіла дівчина. – А Норма – ваша мати?”

На іншому кінці дроту прозвучала відповідь, якої адміністратор ніяк не чекала почути: “Ні, це я – Норма Фіндлі з 302-ї палати. Просто від лікарів тут нічого не доб’єшся”.

У більшості випадків лікарі вважають за краще обговорювати стан пацієнта з родичами, не піклуючись про те, щоб повідомити самого пацієнта про стан його здоров’я. В якихось випадках це може бути мудрим, але людина завжди має право знати правду.