Чашки та кава

Група успішних випускників, які досягли чудових успіхів у кар’єрах, прийшли в гості до свого старого професора. Звичайно ж, незабаром розмова зайшла про роботу – випускники скаржилися на численні труднощі та життєві негаразди.

Запропонувавши своїм гостям кави, професор пішов на кухню і повернувся з кавником і підносом, уставленим найрізноманітнішими чашками, – фарфоровими і пластиковими, скляними і кришталевими, простими і дорогими.

Коли випускники розібрали чашки, професор сказав:

– Якщо ви помітили, усі дорогі чашки розібрані. Ніхто не вибрав чашки прості і дешеві. Бажання мати для себе лише найкраще і є джерелом ваших проблем. Зрозумійте, що чашка сама по собі не робить каву кращою. Іноді вона просто дорожча, а іноді навіть приховує те, що ми п’ємо. Те, що ви дійсно хотіли, була – кава, а не чашка. Але ви свідомо вибрали кращі чашки. А потім роздивлялися, кому яка чашка дісталася. А тепер подумайте: життя – це кава, а робота, гроші, статус, суспільство – це чашки. Це лише інструменти для зберігання Життя. Те, яку чашку ми маємо, не визначає і не змінює якості нашого Життя. Іноді, концентруючись лише на чашці, ми забуваємо насолодитися смаком самої кави. Насолоджуйтеся своєю кавою!

У щасливих людей немає всього найкращого. Але вони витягують усе краще з того, що є. Щастя в тому, щоб хотіти те, що в тебе є. А не в тому, щоб мати те, що хочеш.