Рудо-сірий валабі

Рудо-сірий валабі мешкає в Східній Австралії і на острові Тасманія.

Виділенням позначений ареал проживання рудо-сірого валабі

Він живе в прибережних лісах з густими заростями кущів. Це досить велика тварина з довжиною тіла від 91 до 105 см. і 70-сантиметровим хвостом.

Його верхня частина тіла забарвлена в червонясто-рудий колір, а нижня вкрита шерстю сіруватого відтінку. При цьому груди і живіт майже білі, а кінчики лап – чорні. Морда кенгуру темно-коричнева.

Живляться ці кенгуру травою та іншою зеленню, яку тільки можуть дістати. Під час сильної посухи воду добувають з коріння рослин.

Активні вночі і наприкінці дня. Їх часто бачать на сільськогосподарських полях і на пасовищах, призначених для худоби. А оскільки ці сумчасті під час годування можуть збиратися великими групами до 30 тварин, то місцеві фермери цим зустрічам не дуже радіють. Також валабі іноді шкодять молодим саджанцям дерев. Втім, роблять вони це не із злості, а швидше випадково, приймаючи їх за люб’язно наданий урядом обід.

Цікаво, що саме представники цього виду іноді бувають альбіносами. Так, на острові Бруні, розташованому неподалік від берегів Тасманії, живе невелика популяція рудо-сірих кенгуру з білою шерстю і червоними очима. Вигляд великої тварини з такою екстравагантною зовнішністю дійсно забавний – отака величезна біла миша з великими 8-сантиметровими вухами.

А не так давно в одному німецькому зоопарку в рудо-сірих батьків народився кенгуру-альбінос, який тут же став місцевою сенсацією. Цей малюк вмить прикув до себе об’єктиви фотоапаратів усіх відвідувачів звіринцю. Недивно, адже для простого європейця і звичайний валабі вже вважається екзотичною твариною, а альбінос тим більше.