Чоловіки повертаються до колишніх дружин від коханок

Чому колишні чоловіки повертаються?

Пішов чоловік з сім’ї, але це ще не кінець. Адже дуже часто вони приходять назад і в більшості випадків, жінки до цього готові і приймають їх. Отже, давайте розбиратися, чому колишні чоловіки повертаються.

Причини, через які чоловіки приходять від коханок назад, до колишніх дружин:

  1. Повернення сірих буднів і поява побутових проблем. Як мовиться в народі, пройшла любов, зів’яли помідори. Романтика пройшла, і почалися звичайні побутові стосунки. І в новій сім’ї, створеній чоловіком, почалися свої труднощі, які треба долати і завдання, які треба вирішувати.

Можливо, це завдання, пов’язані з облаштуванням або розширенням житлоплощі, можливо, з придбанням чогось, а, може, це труднощі з налагодженням стосунків з родичами новоспеченої дружини. А можуть погіршати стосунки і з самою коханкою, адже проблеми першого року шлюбу найбільш сильні, вони стають причиною розлучення половини сімей. Тільки в стосунках з колишньою дружиною вони давно вирішені, а з коханкою – усі веселощі тільки починаються.

У будь-якому випадку, які б проблеми не виникли, у старій сім’ї усі або майже усі ці завдання можуть бути вже вирішені, а труднощі успішно подолані. А в новій сім’ї цей етап становлення треба проходити раніше. Як ви гадаєте, що легше: йти по вже уторованій доріжці або протоптувати нову стежину в заметі? Звичайно, перший варіант.

Ні, звичайно, якщо підключити завзятість, то можна і протоптати нову стежину. Але дуже багато хто вважає за краще не витрачати на це сили і час. Так і виходить, що одні чоловіки йдуть від коханки до… нової коханки, а інші чоловіки повертаються від коханки до колишньої дружини, на стару, звичну стежину життя.

  1. Любов до дружини і дітей. Цілком можливо, чому ні? Звичайно, питання виникає: “А чого тоді йшов?” А нічого, затьмарення, може, зопалу зірвався і пішов. Здавалося б, немає логіки. Взагалі, це риси більш властиві молодим жінкам – діяти інтуїтивно, керуючись почуттями. Чоловіки логічніші.

Але і в чоловіків бувають такі вчинки, хоча і не так часто. Можливо від втоми або метушливого життя. Але, як би то не було, він пішов, там заспокоївся, помучився. І по дітях нудьгує, звик грати з ними вечорами. І до дружини тягне і коханка вже як чужа стала.

Ось і виходить, що не цінуємо ми свого сімейного щастя, коли воно з нами поруч. Воно здається нам непримітним і буденним. Але коли його вже немає з нами, ми усвідомлюємо свою необачність. Дійсно, людині властиво помилятися і це в рівній мірі відноситься і до чоловіків і до жінок.

Іноді нам потрібен просто передих. Кинути усе, відпочити, зібратися з думками. Тоді ми приходимо в норму і повертаємося до звичного життя. Тому, частіше робіть передих. Але не потрібно відпочивати з іншими людьми один від одного. Краще відпочивайте один з одним від інших людей. І для цього не обов’язково від’їжджати на курорти. Тоді не буде ні втоми, що накопичилася, ні бажання усе кинути і втекти.

  1. Почуття власності. Ще одна причина, чому колишній чоловік повертається. Дружина, нехай навіть і колишня, асоціюється в чоловіка з власністю. І якщо на цю власність зазіхає хтось інший (у колишньої дружини хтось з’являється), колишнього чоловіка така обставина може дуже сильно зачепити.

А якщо ще в сім’ї є діти, то це підливає масла у вогонь. Важко уявити собі, як роль батька у вихованні твоїх дітей виконує чужий чоловік. І твою дружину (хай і колишню) у спальні він теж. А якщо, при цьому, вони тебе згадують і обговорюють, а це, напевно відбувається. Як тут не скипіти від злості?

Звичайно, таке почуття власності – це не що інше, як сильні ревнощі. Чоловік так і не усвідомив, що він і його колишня сім’я – це вже різні береги річки. Ні, розумом то він, звичайно, це розуміє, але з почуттями нічого поробити не може. У підсвідомості вони як і раніше залишилися для нього сім’єю. І коли на горизонті з’являється інший “власник”, наш чоловік повертається від коханки (що так і залишилася для нього чужою) до колишньої дружини (що так і залишилася для нього рідною).

Якщо колишній чоловік повертається, чи треба прощати його?

Якщо чоловік повертається до колишньої дружини від коханки, чи можна довіряти такому чоловікові і чи варто прощати його? Від того, чи уміємо ми прощати чоловіка або дружину залежатиме, наскільки щасливою може бути сім’я. Звичайно, чоловіка-перебіжчика пробачити не так легко. Бо жінки дуже добре пам’ятають образи нанесені їм.

Але тут важливо згадати, чи не були ці образи взаємними? Може, не лише чоловік в усьому винен (а, швидше за все, так і є)? Якщо так і було, то помиритися і порозумітися набагато легше. А ще згадати щасливі моменти, які ви переживали разом. На мою думку, що один раз пробачити можна і треба. Інша справа, якщо подібна ситуація повторюється. Тут вже потрібно ставитися критичніше.

Свою думку висловила. Але останньою інстанцією залишається сама жінка, колишня дружина. Тільки вона знає усі нюанси спільного життя і усі тонкощі взаємин з колишнім чоловіком. І тільки вона здатна прийняти правильне рішення.

Головне тут, не вестися на поради “добрих” подружок і родичів. Особливо в розлучених жінок, і в тих, у кого не склалося особисте життя, бо вони можуть бути сильно скривджені на конкретного чоловіка (чи чоловіків) і через це відчувати негатив і упереджено ставитися до усіх інших представників сильної статі.

Пам’ятайте, що не усі можуть бути зацікавлені у вашому сімейному щасті. А деяким просто байдуже і вони радять усе, що першим на думку спадає, абсолютно не розбираючись у ситуації. Але я вірю, що ви приймете вірне рішення. Удачі і успіхів вам в усьому.

Автор: Оксана Волкова