Різниця психології чоловіка і жінки

Чоловіки і жінки, відчуйте різницю

Ця стаття є дуже цікавим доповненням попередньої статті. Щоб зрозуміти, як різниця психології чоловіків і жінок впливає на їх взаємини, треба взяти до уваги наступні факти. Безумовно, з курсу шкільної біології усі знають, що стать людини визначається набором хромосом, які людина отримала від матері і від батька. 23 хромосоми несе в собі яйцеклітина і 23 сперматозоїд.

Виходить 23 пари, з яких і складається геном людини. При цьому, за стать відповідає 23-я пара хромосом і якщо ця пара складається з двох Х-хромосом, то народиться дівчинка. А якщо з однієї Х і однієї Y-хромосоми, то народиться хлопчик. Також усі знають, що від матері людина отримує тільки Х-хромосоми, а від батька може отримати або Х або Y-хромосому.

До чого мова? Пояснюю – це факти, які майже усі знають. Але не усім відомий такий факт, відкритий генетиками, що основна роль Х-хромосоми – це передача генетичної інформації від батьків нащадкам. А основна роль чоловічої Y-хромосоми – зовсім не передача генної інформації. Основна її роль – це блокування певної частини вже наявної інформації.

При цьому, заблокуватися може і те, що потрібно і те, що блокувати не варто було б. Тому, заблокована Y-хромосомою генетична інформація не отримує розвитку і ті чи інші риси або здібності знаходяться в зачатковому стані і не отримують подальшого розвитку. Інші, навпаки, залишившись незаблокованими, можуть бути успішно розвинені. Тобто чоловіча хромосома виступає в ролі якоря, який не дає рушити з місця і почати розвиток певним ознакам людини.

Виходить, що 23-я чоловіча Y-хромосома нічого нового не привносить, а тільки відсікає, відрізує якісь можливості. Зате ті, що залишилися, успішно розвиваються. На що це схоже? На роботу різьбяра по дереву, який вирізує з колоди дерев’яну статую. Як він діє? А просто відсікає непотрібні, на його думку, шматки дерева і отримує якусь фігуру.

При цьому, з однакових колод можна отримати різні фігури, якщо відсікати інші шматки дерева. Так і з одного і того ж набору генів, за допомогою Y-хромосоми можна отримати різних людей, заблокувавши в них ті чи інші ознаки.

Виходить, що в чоловіка спочатку, при народженні вже сформовані його сильні сторони, які можна розвинути і слабкі, які навряд чи розвинеш до високого рівня. У жінках же майже усі риси знаходяться на середньому рівні розвитку. Тобто, можна розвинути ті чи інші з них. Тобто виходить, що чоловік у чомусь або геній, або повний дилетант. У жінок такого сильного перепаду немає.

Це підтверджують різні дослідження учених. Напевно, багато хто знає, що проводилися і проводяться тестування інтелекту в чоловіків і жінок з метою визначення показника IQ. І підсумки цих досліджень теж багато хто знає. Що сумарний інтелект і групи жінок і чоловіків приблизно однаковий. Але, при цьому, верхні позиції займають чоловіки. Дуже розумних чоловіків значно більше, ніж дуже розумних жінок. Але… нижні позиції теж займають чоловіки. Виявилось, що безглуздих чоловіків теж більше, ніж безглуздих жінок. А в сумі усе однаково.

І така картина спостерігається майже на всіх напрямках науки і мистецтва, а не тільки при визначенні IQ. Чоловіки займають верхні рядки (ТОП) і нижні. А жінки знаходяться посередині. Виходить, що чоловік може розвинути в собі ті риси і здібності, які не заблоковані його Y-хромосомою. Але в тих галузях, які в нього заблоковані, великих успіхів він не досягне. Жінка ж може розвиватися практично в будь-якій галузі, в якій захоче. При цьому, у цій галузі вона випереджатиме тих чоловіків в яких цей напрям заблокований і програвати тим, у кого він не заблокований.

Завдяки цьому, жінки краще пристосовуються до зовнішніх умов, що змінюються, і адаптуються до них. Для цього вони розвивають ті або інші риси і здібності, і підлаштовуються під зовнішні зміни. Виходить, що жінки в природі відповідають за постійність, бо вони не змінюють зовнішній світ, а підлаштовуються під нього.

Чоловіки ж далеко не завжди можуть підлаштуватися під зовнішні зміни, бо потрібні для цього риси в них можуть бути заблоковані. Тому єдиний для них вихід – ця зміна цих зовнішніх умов під себе. Виходить, що чоловіки в природі відповідають за зміни, бо вони змінюють зовнішній світ, оскільки не можуть підлаштуватися під нього.

Як впливають постійність жінок і мінливість чоловіків на їх взаємини

Отже, ми розібралися з чоловічою і жіночою статтю, хто за що відповідальний. Але як постійність однієї половинки і прагнення до зміни другої половинки взаємодіють разом?

У сімейному житті ці риси проявляються також яскраво. Жінка в сім’ї відповідає за постійність, у більшості своїй, чоловік у сім’ї – за мінливість. І це дуже часто зустрічається. Звичайно, виключення є, але їх небагато.

Чоловік може купити або побудувати новий будинок і перевезти туди сім’ю, а жінка пристосується жити в новому будинку. Чоловік може переїхати в інше місто на постійне місце проживання, бо там зарплата в нього в два рази вище. А жінка пристосується до життя в новому місті. Чоловік відкриває свою справу і починає «мотатися» по містах, бо це необхідно для підприємства. А жінка пристосовується до нових умов сімейного життя (коли чоловік часто і довго в роз’їздах по різних містах) або ж звикає їздити разом з ним.

Персик і міцний горішок – одна з психологічних відмінностей чоловіка від жінки

Напевно багато хто чув, що жінок часто порівнювали з персиком. Про чоловіків часто кажуть: «Він – міцний горішок». Але навряд чи ті, хто придумав таке порівняння, розуміли, наскільки воно точне.

Чоловік, дійсно, нагадує горіх. Зовні він, на перший погляд, жорсткий і твердий, але усередині – м’яка серцевина. Зіткнувшись з труднощами, він намагається їм протистояти настільки, наскільки тверда його «шкаралупа». Якщо труднощі виявляються сильнішими, то шкаралупа лопається, і чоловік вже не може їм протистояти.

Напевно кожен чув вираз: «Він зламався психологічно». Вираз дуже точний. Він якраз і свідчить, що «шкаралупа в горішка» репнула. Зломлений чоловік не може більше чинити опір тим діям, які його зламали, і намагається втекти, сховатися від них. Хтось ховається за пляшкою горілки, хтось, не приведи Боже, руки на себе накладає. Хтось від дружини з дітьми втікає.

Жінка ж подібна до персика. Зовні м’яка і податлива, але усередині в неї – дуже міцна кісточка. Коли вона стикається з труднощами, то, через свою податливість вона підлаштовується під них. Якщо труднощі занадто серйозні і продавлюють «м’якуш персика», то на зміну м’якуша приходить його кісточка. А вже її зламати дуже непросто. Буває, що вона ламається, але відбувається це набагато рідше, ніж лопається «шкаралупа горішка».

Так і в сімейному житті. Горішок деформує персик під себе, ліпить з нього те, що треба йому. При цьому, слід на персику (вм’ятина від горішка) буде точною копією самого горішка. Тобто поведінка жінки в сім’ї – це віддзеркалення дій і вчинків самого чоловіка.

Тому складно зрозуміти тих чоловіків, які стверджують, що їх дружини, – мегери, відьми, їх не слухають, сімейні сварки влаштовують. Так і хочеться їм сказати: «Шановні, адже дії ваших жінок – це точне віддзеркалення ваших дій».

Адже усім відомо, що одна і та ж жінка, «у руках» різних чоловіків поводиться абсолютно по-різному. Одного ні ставить ні в що, зневажає, скандалить з ним. Зате з іншим – м’яка, ніжна, слухняна і такому чоловікові вона довіряє і шанує його.

Тому розумний «горішок» (чоловік) м’яко і поступово підлаштує «персик» (жінку) під себе. А вона підлаштується, адже це в ній закладено від природи. І в цій взаємодії і міститься секрет щасливих сімей. А безглуздий «горішок» діятиме грубо, цинічно і напористо. Він промне «м’якуш персика», але, незабаром, сам зламається об його кісточку. У результаті і жінку замучить і сам мучитиметься. Зрозуміло, що про сімейне щастя мріяти їм не доведеться.

Автор: Наталя Дейнека