Чому чоловік не дарує подарунки і не купує квіти. «Хороші» причини

На початку своїх залицянь чоловіки, за рідкісним виключенням, часто роблять знаки уваги своїм дівчатам, дарують квіти і роблять сюрпризи. Напевно багатьом з вас знайоме словосполучення «цукерково-букетний період». Можна навіть дати йому жартівливе визначення: «Це період стосунків між чоловіком і жінкою, що починається з дня їх знайомства і триває до одруження (неважливо, цивільний шлюб або офіційний). Характеризується великою кількістю різних подарунків, зроблених чоловіком жінці, найпоширенішими з яких є цукерки і квіти. Звідси і дістав свою назву».

Отже, цукерково-букетний період минув (а в багатьох він навіть і не починався), потік квітів і подарунків неабияк зменшився. Або навіть зовсім вичерпався. Чомусь щедрі і уважні раніше чоловіки (якщо вони, звичайно, були такими) стали чоловіками скупими на квіти і подарунки. Що ж, давайте, розберемося, чому так відбувається, і з яких причин чоловіки не роблять сюрпризів.

Чоловік не дарує подарунків, якщо сам не отримує їх від жінки

Чоловіки повинні робити подарунки жінкам. Звичайно, багато людей люблять дарувати подарунки, але отримувати їх – не менш приємне заняття. І якщо жінка не вважає за потрібне подарувати чоловікові подарунок на його день народження, на Новий Рік або на якійсь інший, особливо значущий для нього день, то і чоловік може залишити свою дружину без подарунка.

Чому він так чинить, це вже інше питання. Можливо, через образу. Або через невиправдані очікування (він чекав подарунка, хоч невеликого, і не отримав його). А можливо, він розцінює відсутність подарунка з боку жінки таким чином: «Вона не подарувала мені нічого. Значить, вона не надає особливого значення подарункам і не вважає їх чимось важливим». Розсудивши так само, чоловік може припинити дарувати подарунки, оскільки гадає, що вони для вас не важливі.

Чоловік перестає робити подарунки, якщо жінка на них не реагує

Ця причина трохи перекликається з попередньою, але її необхідно описати окремо. Якщо жінка не радіє подарункам і квітам, які приносить їй чоловік, або якщо відповідає лише «черговою» посмішкою і сухим «дякую» на них, часто даровані квіти навіть не ставить у воду, і вони засихають, лежачи на столі, то дарувати їй більше нічого не хочеться. Погодьтеся, у будь-якої людини таке ставлення до її знаків уваги і зневага її почуттями викличе негативну реакцію і небажання щось дарувати.

Чому так відбувається? Просто для нас, чоловіків, важлива реакція жінок на наші прояви почуттів, на наші подарунки і квіти. Ми хочемо бачити радість в очах коханих і радіємо з ними. Крім того, бачачи, як жінка радіє, чоловік відчуває гордість за себе, мовляв: «Ось я який, можу зробити свою жінку щасливою». Самооцінка в чоловіків при цьому підвищується, так само як і в жінок, яким роблять подарунки.

Якщо ж реакції у відповідь на квіти і подарунки немає, то і подарунків теж немає.

Чоловік не купує квітів і не робить подарунків через свою раціональність

Чоловік часто не дарує подарунки і не купує квіти не через те, що він скупий, а просто тому, що вважає їх чимось непотрібним, просто марною тратою грошей. Якщо бажання жінки мати ту чи іншу річ або бажання отримати «геть той красивий букетик» не співпадає з матеріалістичною думкою чоловіка про необхідність цього придбання (а так найчастіше і буває), жінка залишиться без подарунка. Знову ж таки, якщо він вважатиме, що річ і справді, необхідна, він купить її. Але так відбувається в меншості випадків.

Чому так відбувається? Питання, швидше, до самої природи. Так вже є, жінки за природою чутливі та інтуїтивні, а чоловіки матеріалісти і логіки. Пам’ятаєте одвічне протистояння ідеалістів і матеріалістів? Щось подібне простежується і в поглядах чоловіка і жінки. І через це, їх погляди на речі на кшталт подарунків і квітів у них часто не співпадають. Жінка: «Вони потрібні, адже це приємно, стільки почуттів, емоцій і радості». Чоловік: «Вони даремні, стільки непотрібної розтрати, роздумів ні про що і втрата часу на купівлю».

Чоловік може забути про святкову дату і нічого не подарувати

Забудькуватість чоловіків – одна з найвідоміших причин, через яку чоловіки не купують квітів і не дарують подарунки. Забувають чоловіки і про Дні Народження і про річницю весілля і навіть про Новий Рік примудряються забути. Не кажучи вже про інші, менш значущі дати. Подібна забудькуватість часто стає приводом для появи анекдотів і гумористичних історій, і це зайвий раз підтверджує, що ця причина зустрічається досить часто. Я відношу таку причину до «хороших», але такою вона може бути в тому випадку, якщо чоловік вас любить і стосунки у вас хороші. Але от подарунки робити він забуває.

Чому так відбувається? «Він що, зовсім мене не любить, якщо постійно забуває про мене», – часто виникає питання в жінок. Щоб відповісти на це питання, треба придивитися до інших аспектів вашого життя. Якщо в іншому плані, не рахуючи квітів і подарунків, у вас усе добре, то він вас любить. Він не забуває про вас. А ось те, що йому здається не важливим, він не пам’ятає. Тобто причина знову ж таки, чоловіча матеріальність і раціональність, про що йшла мова в попередній причині. Тільки в тому випадку чоловік пам’ятає про дати і поздоровляє з ними, але не дарує нічого, оскільки вважає, що це порожня розтрата. А в цьому випадку він і зовсім не пам’ятає про них. Але, насправді, причина одна – раціональність і логічність чоловіків.

Чоловік дарує подарунки, але не такі, які хочеться дружині

Я йому кажу: «Хочу красивий букет квітів», а він приніс мені кухонний комбайн. Я йому сказала: «Хочу красиві сережки», а він купив нову пральну машинку. Я в нього прошу купити нову косметику, а він, замість цього, купив і повісив нову люстру. Знайомі ситуації для жінок. Дуже часто чоловіки купують не ту річ, яку хочуть отримати в подарунок жінки. І навіть замість ромашок, так обожнюваних його дівчиною, чоловік примудряється принести троянди, до яких вона байдужа.

Але чому так відбувається? «Чоловік мене зовсім не розуміє і зовсім мене не слухає», – скаржаться жінки. Звичайно ж, розуміють. Але просто і в цьому випадку втручається зайвий раціоналізм чоловіків. Букет, косметику і сережки чоловік-матеріаліст вважає порожньою розтратою. А ось кухонний комбайн, пральну машинку і нову люстру замість поламаної старої – цілком логічними і потрібними подарунками і важко з цим щось поробити.

«Ну, гаразд», – скажуть жінки: «А як бути з квітами? Троянди замість ромашок, у чому тут раціональність». А ось це вже окреме питання. Тут раціональністю і не пахне. Можливо, просто ромашок не було в магазинах у цей день, а усі ромашкові поля і клумби закриті, у зв’язку з січнем-місяцем. А може, просто вирішив «виділитися» таким невдалим чином.

Дорогі, милі наші жінки, тут перераховані деякі з поширених причин чому чоловіки відмовляють у подарунках і не хочуть купувати квіти. Ці варіанти можуть мати місце, якщо в усьому іншому, не рахуючи квітів і подарунків, у вас у сім’ї усе чудово. Звичайно, цими причинами не можна постійно прикриватися, але вони хоч якоюсь мірою допомагають зрозуміти поведінку чоловіків.

Але список цей, звичайно ж, не повний. Є причини, які чоловіків не виправдовують. Це не менш поширені причини, серед яких досить пікантні, про які теж цікаво дізнатися. Про це піде мова в наступній статті.

Автор: Костянтин Леонов