Павіан-розбійник по кличці Фред

Виявляється, тварини теж здатні на злочини. Втім, у них немає поняття про добро і зло, тому діють вони виключно з власних інтересів і мало замислюються про наслідки своїх вчинків. Так, павіан по кличці Фред впродовж трьох років з 2009 по 2011 рік у буквальному розумінні тероризував жителів Кейптауна (ПАР).

Спочатку ніхто не звертав особливої уваги на його витівки: подумаєш, сумку з їжею вкрав або трохи подряпав машину. Тим більше, що нечемна поведінка мавп – не така вже велика рідкість. Крім того, їх дрібне хуліганство розважає і веселить туристів, що дуже добре для туристичного бізнесу.

Тим часом Фред відчув власну безкарність і зайнявся грабежами серйозно. Він примудрився організувати цілу “банду”, яка беззаперечно виконувала всі його “накази”. Павіан зламував автомобілі, нападав на туристів і місцевих жителів, вважаючи їх покупки своїм майном.

Якщо хтось чинив йому опір, він кусався, дряпався і завдавав дуже чутливих ударів, караючи сміливця. Природно, влада не могла залишатися байдужою, адже Фред став своєрідною місцевою знаменитістю і майже кожен приїжджий, перебуваючи в Кейптауні, вважав своїм обов’язком хоч би сфотографувати нахабу, а краще упіймати його в пастку.

Фреда спеціально заманювали сумками з їжею в автомобілі і намагалися закрити там. Проте він відрізнявся прямо таки містичною здатністю справлятися з будь-якими замками. Незважаючи на всі застереження влади, туристи не розуміли величезної небезпеки, які загрожувала від “ватажка” мавпячого угрупування. В результаті однієї з атак павіан ранив відразу трьох чоловік, двом з яких довелося звернутися по допомогу в найближчу лікарню.

Звичайно, таку поведінку прощати йому вже ніхто не збирався. У березні 2011 року знахабніла тварина була спіймана і в буквальному розумінні слова запроторена за грати.