Про важливість спілкування з дітьми

Минулого разу ми підняли розмову про те, що батькам необхідно цікавитись захопленнями власної дитини, якщо вони, звичайно, хочуть бути в курсі її дорослішання, становлення її особистості. А це у свою чергу неможливе без спілкування.

Дуже добре, якщо батьки, спілкуючись з дітьми, будуть поводитися з ними як з рівними, не ставитимуться зверхньо, за правом «бо ми їхні батьки». Діти рано чи пізно виростуть, так що аргумент «я – дорослий: я більше знаю, більше вмію, тому ти маєш мене слухати» перестане діяти, а от звичка ставитися зверхньо до власної дитини – залишиться, що, ясна річ, не покращить стосунки з дорослими дітьми.

Батькам варто пам’ятати, що вони – не тільки люди, які привели дитя в цей світ, а ще люди, які користуються цілковитою довірою їхньої дитини; люди, які повинні підготувати її до подальшого життя в дорослому світі, про який малеча і гадки не має. Адже діти переконані, що світ з’явився одночасно з ними і обертається виключно навколо них! І краще щоб батьки, а не хтось інший розширив для них межі цього світу, навчив як слід правильно поводитись у житті.

А це зробити вкрай складно, якщо у вас не буде дружніх стосунків з дітьми. Такі дружні, довірливі стосунки надзвичайно важливі для того, щоб ваші діти, коли потребуватимуть допомоги в пізнанні цього світу, звернулися б за порадою саме до вас, а не до друзів та подружок, які мають такий самий життєвий досвід, часто викривлений сучасними ЗМІ.

Звичайно – це надзвичайно складна праця бути другом своєї дитини і починається вона з того часу як малюк приходить у світ. Але що може бути для батьків важливіше за щастя власної дитини?

Ну, а на додаток кілька статей про важливість спілкування з дітьми. Сподіваємось, вони будуть корисними для вас.

З повагою, редакція сайту